Vagtinfo: Akut hjælp 24/7 på tlf.: 7575 1500

Kontakt/Akut hjælp

i dagtimerne kan vi træffes på tlf: 7575 1500
For familie dyr og heste mellem kl 08:00 - 17:00 og for produktionsdyr mellem 07:00-17:00
Ved akut hjlæp uden for normale åbningstider ring på samme nummer tlf: 7575 1500

Klik her for mere vagtinfo

Tandrensning

Alle hunde og katte udvikler tandsten i løbet af livet. Nogle får det allerede fra 1 års alderen, men især midaldrende og ældre dyr har ofte større mængde tandsten.Tandsten ses som gul/brun belægning på tænderne. Ud over lugtgener for ejeren, medfører tandsten tandkødsbetændelse, der ses som rødlige rande ved overgangen til tænderne. Dette kan være smertefuldt for dyret. Derudover er der tusindvis af bakterier i tandstensbelægningerne. Disse kan formere sig langs roden af tanden, så tandkødet løsnes fra tanden; der opstår periodontose (svarende til paradontose hos mennesker). Med tiden er der risiko for, at tænder må trækkes ud. Den høje bakteriepopulation øger desuden den almene infektionsrisiko for dyret.

Vi tilbyder tandrens af både hunde og katte. Dyrene lægges i fuld bedøvelse, hvorefter tænderne bliver renset og pudset med professionelt tandrensningsudstyr. I forbindelse med tandrensning klipper vi også kløer og tjekker ører og analkirtler.

Efter tandrensningen

Når først tandsten er dannet, kan dette kun renses af ved tandrens. Men man kan reducere tandstensdannelsen ved at børste tænder på dyret med en lille tandbørste og en særlig dyretandpasta. Tandbørstning skal optimalt set foretages flere gange om ugen. Desuden kan man forsøge med diverse foderprodukter, der rasper tænderne. Dette kan være i form af gnaveben/-sticks eller foder mod tandsten.